Beyond Financial Reporting

„A VERSENYKÉPESSÉG JÖVŐJE=DIGITALIZÁCIÓ+SZAKMAI TUDÁS” A PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL VILÁGÁBAN

Nemzetközi Számviteli és Pénzügyi Konferencia

BGE PSZK, 2019. november 7.

 

A digitalizáció hatására a pénzügyi és számviteli területek mélyreható változásokon mennek keresztül. A szervezetek közötti kapcsolattartás, a szervezetek belső működése, valamint az üzleti folyamatok monitorozása, modellezése és előrejelzése mind-mind olyan vállalati aspektusok, amelyeket alapjaikban formálnak át új technológiai megoldások és lehetőségek. Ezek a változások előreláthatólag nem kerülnek nyugvópontra, sőt inkább a gyorsulásuk várható.

Ez a megváltozott és folyamatosan változásban lévő belső és külső környezet számos kérdést vet fel, amelyek megválaszolásához egyaránt szükség van az akadémiai és a gyakorlati tudásra. Hogyan nyilvánul meg a digitalizáció jelenleg a pénzügyi és számviteli területeken és folyamatokban? Milyen tényezők lehetnek a versenyképesség fő forrásai a jövőben egy vállalat számára? Mennyiben marad alap az alapvető szakmai tudás? Elválaszthatók lesznek-e egymástól az általános és a szakmaspecifikus készségek? Eltűnnek-e a jövőben a pénzügyi és számviteli szakértők vagy még összetettebb és specializáltabb lesz a munkájuk? És végül ennek kapcsán, kevesebb vagy éppen sokkal több szakértő képzésére, felkészítésére lesz-e a jövőben szükség?

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara konferenciájának szakmai és tudományos előadásai a fenti kérdéseket járják körül. A rendezvény egyik fő célja, hogy bemutassa, hogy a legújabb tudományos eredmények milyen új szakmai megoldások létrejöttét segíthetik. Másrészt az esemény hozzájárul a pénzügyi és számviteli területek szakmai megújulásához is, azáltal, hogy a szakmai gyakorlat már alkalmazásban kipróbált modelljeit és megoldásait összeköti a tudományos kérdésfelvetésekkel.