Keynote előadók:

Paul Thompson, European Federation of Accountants and Auditors (EFAA), igazgató: Számvitel szakma jövője

https://www.efaa.com/about-efaa/efaa-board/index.html

Paul Thompson a Kis- és középvállalkozások Könyvelői és Könyvvizsgálói Európai Föderációjának igazgatója. Jelentős szaktekintélyénél fogva e területen szakértőként is tevékenykedik, ezenkívül a globális számviteli szakma megteremtésén munkálkodik. 2004 és 2016 között Paul Thompson a Könyvelők Nemzetközi Föderációjánál (International Federation of Accountants, IFAC) dolgozott, legutóbb a Globális Könyvelői és Könyvvezetői Szakmatámogatási Részleg igazgatójaként, ahol feladatai közé tartozott az IFAC Global Knowledge Gateway részlegének irányítása, valamint a kutatás és az innovációs munka felügyelete, továbbá a kis- és középvállalkozások által alkalmazott gyakorlatok, illetve a vállalatok által foglalkoztatott, hivatásos könyvelők (professional accountants in business) támogatásával összefüggő tevékenységek (small- and medium-sized practices) irányítása. Paul Thompson tagja a Nemzetközi Számviteli Standardizációs Testület (Accounting Standard Board) munkáját segítő KKV Implementációs Csoportnak (SME Implementation Group), valamint tagja a Nottinghami Egyetem Malajziai Gazdasági Kara Ipari Tanácsadó Testületének, amely utóbbi csoport e Gazdasági Karnak nyújt stratégiai tanácsadást. Ezek mellett Paul Thompson hivatásos könyvelői szervezetek kialakításával és fejlesztésével kapcsolatosan tanácsadói tevékenységet is végez Európa és Ázsia számos országában. Paul Thompson korábban a londoni Touche Ross & Co.-nak dolgozott, ezt követően pedig vállalati jelentés és elemzés témában az Egyesült Királyság, Szingapúr és Malajzia több egyetemén oktatott. Számos szakfolyóiratban és szaksajtóban megjelent, tudományos publikációt jegyez etikus pénzügyek, vállalati jelentés, felelős vállalatirányítás, integrált jelentéstétel, a jó gyakorlatokon alapuló vezetés és a könyvelői szakmai jövője témában. Paul Thompson a University of Warwick egyetemen szerzett BSc diplomát könyvelés és pénzügyi elemzés szakon. Tagja az angliai és walesi Mérlegképes Könyvelők Szervezetének (Institute of Chartered Accountants in England and Wales). Mindezeken kívül Paul Thompson nemzetközi szinten is jegyzett szenior hosszútávfutó.

 

Halmosi Gábor, PwC, igazgató: Pénzügy a digitális korban - A pénzügyi szakemberek következő generációja

 

Több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezem a könyvvizsgálat valamint a pénzügyi és vezetői számviteli tanácsadás területén. Az elmúlt években számos egyedi és konszolidált beszámolót készítő cég(csoport) könyvvizsgálatát vezettem operatív szinten, amelyek IFRS illetve magyar számviteli szabályok szerint készítették el a pénzügyi kimutatásaikat.
2011 óta a PwC Akadémia munkájában is részt veszek, oktatóként az ACCA Vezetői Számvitel kurzust vezettem éveken keresztül. 
IFRS minősítéssel rendelkező mérlegképes könyvelői végzetséggel rendelkezem, oktatóként és vizsgáztatóként is tevékenykedem az IFRS könyvelői képzésben. Rendszeresen tartok pénzügyi és számviteli tréningeket különböző iparágakban működő ügyfelek számára, ideértve az energia, a telekommunikáció, a gyógyszeripar és az ipari termelésben jelen lévő ügyfeleket is.
Tagja vagyok a PwC Magyarország könyvvizsgálati automatizálási kezdeményezésének, amely a technológia által kínált új lehetőségeket kívánja feltárni. 


Czöndör Szabolcs, NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatósága, főosztályvezető: Adózás digitalizációja Európában és Magyarországon

A NAV KAVIG Informatikai és Transzferár Ellenőrzési Főosztályát vezeti. Az adóhivatalnál 2001. óta dolgozik különböző beosztásokban. A kiemelt adózói körben 2013. óta vezeti az informatikai ellenőrzési területet. A főosztálya végzi többek között a nagy adózók informatikai rendszereinek elemzéseit, internetes kereskedéssel kapcsolatos elemzéseket, valamint utólagos ellenőrzési terület számára informatikai és transzferár ellenőrzési támogatást nyújt.

A főosztályvezetői munkája mellett több adóhivatali projektben is részt vesz. Az Online Számla projektnek a szakmai vezetője.

Czöndör Szabolcs számos oktatást tart mind adóhivatalon belül, mind pedig könyvelők, adótanácsadók részére. Rendszeresen tart előadásokat európai adóhivatalok számára, valamint részt vesz EU-n kívüli országok adóhivatalainak oktatásában.

Adószakértői képesítéssel rendelkezik, rendszeresen publikál adózási és adózással kapcsolatos informatikai témakörökben.

 

Kurtisz KrisztiánUNIQA ÉS CHERRISK, CEO: Start-up in a multinational company – a management schrizophrenia

Kurtisz Krisztián a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett biztonságtechnikai mérnöki diplomát. 2002-től a Groupama Garancia Biztosító Zrt. gépjármű-biztosítási menedzsereként szerzett tapasztalatot, majd 2005-től a cég lakossági és kisvállalkozói vagyonbiztosítási igazgatói pozícióját töltötte be. 2008. és 2010. között Oroszországban dolgozott, ahol kezdetben a Renaissance Insurance Group ügyvezető alelnöki feladatait látta el, 2009-ben pedig megalapította és felépítette a SRAVNIKUPI.RU online gépjármű-biztosítási összehasonlító portált és brókercéget. 2010-től az UNIQA Biztosító Zrt. nem-életbiztosítási területét vezette, egészen 2016-os, vezérigazgatói kinevezéséig. 2018. szeptemberében pedig elindította ügyvezetőként és ötletgazdaként a CHERRISK nevű online biztosítási platformot.

 


A keynote előadások angol nyelvűek.

 

Tervezett program

 

8.00 - 9.00 Regisztráció

9.00 - 9.15 Ünnepélyes köszöntő

9.15 - 10.15 Keynote előadók

10.15 - 10.45 Kávé szünet

10.45 - 11.45 Keynote Előadók


12.00 - 13.00 Ebédszünet


13.00 - 15.00 Szekció előadások

15.00 - 15.30 Kévészünet

15.30 - 17.30 Szekció előadások